KAKO NAJLAKŠE UPROPASTITI SOPSTVENO DETE?

Ako ste se ikad zapitali da li grešite u vaspitanju deteta ili ste na dobrom putu, možda će Vam ovaj tekst biti od koristi. Udobno se smestite, pažljivo čitajte i ne dozvolite da Vas ometa Vaše mezimče. Dok Vi čitate o vaspitanju, dozvolite mu da radi šta hoće. Neka pravi krš, baca igračke, lomi sve po kući, jer to je jedan od načina da izrazi svoju kreativnost.

Najčešće greške u vaspitavanju deteta
KAKO NAJLAKŠE UPROPASTITI SOPSTVENO DETE?

Kako da najlakše upropastite dete u 10 koraka

„Svoje dete vaspitavam savremenim metodama“, reče mi nedavno jedna mlada mama. Ja, onako tradicionalna u svemu, pa i u vaspitavanju, ali beskrajno radoznala upustih se u priču. Ustvari, ne u priču, već u slušanje sagovornice i treptanje. I sad dok sumiram utiske trepćem.Trepćem i pišem o savremenim metodama (NE) vaspitanja.

1.Umesto igračke kupite mu mobilni telefon. Nećete valjda dozvoliti da se u eri moderne tehnologije Vaše dete igra igračkama kakvim ste se igrali Vi.
2. Ne dozvolite detetu da se samo oblači. Ionako će tokom života morati svašta da radi, zato ga bar Vi poštedite.
3. Nikada ga ne grdite zbog nereda u sobi. Od malena mora da nauči da živi u haosu, jer to ga neminovno čeka kroz život.
4. Dozvolite mu da psuje što više i što češće. Kako bi drugačije naučilo maternji jezik, koji je ionako prepun psovki.
5. Nemojte ga prisiljavati da jede voće i povrće. I od grickalica i slatkiša takođe može biti sito.
6. Insistirajte da što više vremena provodi pred ekranom.Zašto bi se igralo napolju i udisalo čestice prašine, ionako je sve zatrovano. Najbezbednije je u kućnom okruženju.
7. Ne dozvolite mu da trči, skače, šutira loptu, preskače lastiš. Svaki vid fizičke aktivnosti će ga umoriti, a Vi svakako ne želite da Vaše čedo bude umorno i iscrpljeno.
8. Kupite mu sve što poželi. Nije važno da li mu je potrebno ili ne, važno je da zadovoljite svaki prohtev svog mezimčeta.
9. Dozvolite mu da zanemari ličnu higijenu. Ne samo da ćete dete poštedeti tih dosadnih rituala, već ćete ostvariti znatnu uštedu kako vode tako i ostalih sredstava za ličnu higijenu.
10. Kada krene u školu naučite ga da u startu zauzme stav. Mora da se zna ko je glavni. Ukoliko ga učiteljica popreko pogleda ili opomene zbog nestašluka, obavezno reagujte. Ako ste ga već naučili da je ono uvek u pravu ma šta uradilo, morate mu sačuvati reputaciju.

Ukoliko ste se prepoznali u nekoj od ovih stavki vreme je da reagujete. A možda i nije. Procenite sami.

Нема коментара

Омогућава Blogger.